Jan Boeve
Jan houdt zich voornamelijk bezig met werkzaamheden rondom de hengstenhouderij. Vrijwel iedere dag in het dekseizoen springen de hengsten, waarna het sperma wordt klaargemaakt voor inseminatie op het station ofwel voor transport. Naast de merries die op het station gehuisvest staan en waarvan meerdere malen per dag de mate van hengstigheid wordt gecontroleerd en eventuele inseminatie plaats vindt, worden merries ook aan huis geïnsemineerd.
Buiten dit drukke seizoen traint Jan de paarden en pony's in aanloop naar de merrie- en hengstenkeuring. Wanneer er daarnaast nog een klein beetje tijd over blijft geeft hij instructie en stapt nog eens een enkele keer te paard.

Ina Boeve
Ina verzorgt de administratie.

Jeroen Boeve
Jeroen was al vanaf de middelbare school dagelijks werkzaam op het bedrijf van z'n ouders. Maar sinds 2003, toen het bedrijf VOF is geworden, is hij ook daadwerkelijk mede-eigenaar. Dagelijks traint Jeroen een aantal springpaarden; dit zijn zowel jonge paarden in opleiding als geroutineerde paarden die op concours uitgebracht worden.

Sanne Boeve
Sanne kwam op 14-jarige leeftijd al in aanraking met Stal Boeve. De goedgekeurde welsh-hengsten, Coelenhage's Let's be the best en Coelenhage's Purioso, die Sanne toendertijd reed voor Ronald Vrolijken stonden tijdens het dekseizoen gestationeerd in Heerde. Sanne was er dus dagelijks te vinden om de ponyhengsten te verzorgen en trainen. Van het één kwam het ander; Sanne kreeg les van Jan en schoolde de pony's tot de Z2 dressuur. En tevens leerde ze er Jeroen kennen. Nu inmiddels moeder van 2 jongens (Vince & Niels), gediplomeerd ORUN instructrice en haar specialiteit binnen het bedrijf; opleiden van jonge dressuurpaarden- en pony's.

Danielle Somer
Danielle is in 2014 het team komen versterken. Zij is een specialist in het zadelmak maken. Danielle kan fantastisch omgaan met onervaren paarden en met de jonge hengsten hetgeen zeer belangrijk is binnen ons bedrijf. Naast haar werkzaamheden hier heeft Danielle zelf ook een aantal paarden die ze allround opleidt.

Hanneke Hoogstad
Hanneke lest reeds een aantal jaren bij Sanne en na altijd voor anderen te hebben gereden werd het in 2011 tijd voor een eigen paard. De nieuwe troef werd gevonden in Zendy, een Caricello x Erik merrie die 2 veulens heeft gebracht waarna ze ingezet is in de springsport en nu door Hanneke succesvol wordt uitgebracht in de dressuur op Z2 niveau en sinds kort ook in de SGW! Naast Zendy rijdt Hanneke enkele jonge paarden van Stal Boeve.

Stal Boeve werkt gedurende het hele jaar met 1 a 2 stagiaires afkomstig vanuit diverse opleidingen. Ben je op zoek naar een leuke, leerzame afwisselende stageplek neem dan contact op via 06-48789747 of info@jboeve.nl

 

 


Dekstation Jan Boeve en Zoon - Sprengenweg 6 - 8181NN Heerde - 0578-692891
©2017